PLATSBYGGDA GARDEROBER,

FRÅN GOLV TILL TAK

Platsbyggd garderob

Stockholm – Platsbyggarna

Du har en idé om din platsbyggda förvaringslösning, kanske hunnit funderat en del på materialval osv? Förutom att vi gärna hjälper dig med tips på smarta och funktionella lösningar, har vi även möjlighet att leverera en snygg och stilren skiss i 3D, från vårt inredningsprogram. Då får du en mycket bättre översyn gällande det slutgiltiga resultatet.

En stor fördel med en platsbyggd garderob är att den minimerar städningen ovanpå inredningen, då alla ytor nyttjas och det inte finns några vrår för damm och smuts att tränga in i.

Maximera din platsbyggda förvaring.

Vi tillhandahåller platsbyggda garderober i en mängd olika utformningar och material. Du väljer vilken typ av ytbehandling du vill ha, utseende på dörrarna samt vilken typ av inredning du har behov av?

Detta ger dig helt enkelt möjligheten att få en snygg och organiserad garderob, som är överskådlig samt att den är maximerad, storleksmässigt för den tillgängliga ytan.

Inbyggd garderob i Stockholm

Vi är ett Stockholmsbaserat företag med kontinuerliga uppdrag från privatpersoner och företag. Emellanåt händer det att vi får förfrågningar gällande bla inbyggda garderober, även utanför Stockholm? Med uppdrag från Uppsala, till bla, Strängnäs och Nynäshamn, hjälper vi dig med att skissa, producera och montera de interiörer du efterfrågar. Det är med andra ord, inget hinder om du inte skulle råka bo i Stockholms län. Då vi verkligen uppskattar att hjälpa våra kunder med att hitta lösningar gällande krångliga vinklar och vrår, är det inget hinder om du bor i ett gammalt hus heller, där inte en enda vägg är rak? Med vår laserprecision när vi måttar samt goda erfarenhet, hittar vi alltid bra och effektiva inredningslösningar.

Inbyggd garderob med många möjligheter.

Vill du skapa mer plats, samtidigt som du får en vacker möbel att glädjas över? Vissa säger inbyggd garderob, andra platsbyggd garderob. För oss spelar det ingen roll. Det viktiga är alltid att vi förstår varandra och kan kommunicera på ett enkelt sätt. Med en inbyggd garderob har du valmöjligheten att välja om du behöver mer plats för exempelvis skor, skjortor, klänningar m.m. Vi kan även hjälpa dig om du exempelvis behöver mer hyllor, eller snygga handgjorda lådor. Det finns inga begränsningar gällande möjligheten att tillverka din inbyggda garderob.

Vanliga frågor om inbyggda garderober

Kan jag få belysning i min inbyggda garderob?

Ja absolut. Du väljer väljer själv var du vill ha din belysning. Oftast vill våra kunder ha den dold, så att det blir ett trevligt och behagligt ljus som förenklar valet av exempelvis kläder eller skor. Många gånger används ledlister som belysningskälla då de inte drar mycket el, samt har en mycket lång livslängd. Belysningen monteras så att den tänds och släcks automatiskt vid öppning av skåp och lådor, en så kallad sensor. Detta är mycket praktiskt då du aldrig behöver tänka på om du har släckt belysningen när du har gått hemifrån.

Var ska jag placera den inbyggda garderoben?

Det vanliga är att man placerar sin nya garderob i hallen eller sovrummet. Men om du har ett rum med exempelvis en konstig vinkel, eller under en trappa, så passar det perfekt med en inbyggd garderob, då det ej finns några som helst begränsningar av vad vi kan hjälpa dig med. Bor du exempelvis i ett hus med snedtak, så passar en inbyggd garderob perfekt, då vi anpassar din garderob helt och hållet till den rådande vinkeln i rummet. Flera av våra kunder har valt att bygga sina inbyggda garderober i badrummet. Detta för att kunna förvara handdukar, badlakan samt hygienartiklar nära, där de behövs.

Vad bör jag tänka på vid planeringen av min inbyggda garderob?

Det första du ska tänka på, är dina behov av förvaring, dvs vad ska du använda din inbyggda garderob till? Vissa vill bara fylla ut ett utrymme som inte går att att använda till något speciellt. Andra vet exakt vad de vill ha gällande förvaringen. Flera av våra kunder saknar något så enkelt som ett städskåp. Det problematiska med städskåp är att man oftast vill ha plats för en dammsugare med tillbehör, golvmopp med tillhörande hink samt trasor, skurmedel m.m. Utrymmet för ett städskåp kräver oftast lite höjd och en del bredd, för att kunna placera hela städutrustningen där. Har du då ett utrymme över hemma som inte används idag, så är det en perfekt interiör att bygga till, för att stuva undan all städutrustning.

Vad kostar det att platsbygga garderober?

När det kommer till att anlita någon för att platsbygga sin garderob, kan det skilja sig en del gällande priserna. Beroende på storlek, material, urfräsningar i dörrar och lådor, samt om du önskar belysning går det att anpassa priserna så att de tilltalar din plånbok på bästa sätt.

För att du ska känna dig trygg med ditt val av leverantör skapar vi en professionell skiss, där du ser exakt hur din garderob kommer att se ut. Då kan du i lugn och ro fundera om vi är rätt företag för dig. En platsbyggd garderob i MDF som är lackerad och urfräst i sekelskiftesstil, kostar allt mellan 40 000-100 000 kr beroende på storlek, funktioner och utförande.

Känner du ett förtroende för oss, är du varmt välkommen att kontakta oss för ett hembesök där vi lyssnar på dina önskemål gällande din platsbyggda garderob. Därefter erhåller du en konkurrenskraftig offert där allting är inkluderat, från tillverkning och lackering, till montage hemma hos dig. Om du dessutom har möjlighet att utnyttja rotavdraget, kommer du kunna sänka kostnaden med ca. 15–20 % av totalpriset för montaget.

Bra checklista inför din garderobsbyggnation.

1. Leta inspiration. Spara bilder du gillar och visa oss.

2. Gör en enkel skiss med papper och penna. Fundera på vad som tilltalar dig – antal hyllplan eller lådor – och hur du vill ha allt placerat. Din skiss behöver inte vara skalenlig eller ha rätt mått, det hjälper vi dig med, men en enkel grundskiss är bra att utgå från.

3. Du får gärna vara ute i god tid. Det tar tid att platsbygga, ca fem till sju veckor från start till färdigt resultat. Skisser ska bollas fram och tillbaka, ritningar ska tas fram, material ska beställas och inredningen byggas.

4. Det goda skälet till att du vill platsbygga: Udda mått eller annorlunda förutsättningar som krockar med standardlösningar.  Kanske vill du skapa, eller bevara en särskild stil, till exempel bygga en garderob som stämmer överens med fastighetens ålder?

 Eller varför inte förverkliga en egen inredningsidé, du har gått och funderat på ett tag?